.

.

dimarts, 21 de juliol del 2015

26é TRIATLÓ ANTELLA 2015 By Jorge Llàcer

(Només arribar a Antella, en baixar del cotxe, amb una frescoreta que corria pels carrers del poble)


-         Xeee quina calor!!!
-         Calor? Pe’ calor la que ens va fer l’any passat! Vora 38 graus que marcava! Això sí que va ser calor…lo de hui és frescoreta homeeee!
-         Collons tu! Si ara marca 36 graus!
-         Eeeeei! I que et pareix, dos graus menys! Lo que jo et deia…frescoreta!!!
I benvinguts a Antella!!
La 26é edició del Triatló d’Antella es va celebrar el passat 18 de juliol amb la participació de sis membres del nostre equip. Un any més l’Ondara Tri-Esport estava present en aquest Triatló. Una prova clàssica en el calendari de triatlons de la Comunitat i un dels més antics i amb molt organització. La població d’Antella es volca amb l’esdeveniment esportiu i fa que siga un Triatló amb molt d’ambient i lluïdor.
Cap allà que vam anar Ivan Payà, Sergi Torres, Javi Alf que debutava en Triatló, Ricardo noentrenemai, Jaume Aparisi i un servidor, Jorge Llàcer. 14:30 al lloc de costum, café i en marxa.
Arribats allí, aparquem i comencem a posar-nos els pitrals-dorsals, adhesius per tots els costats, al casc, a la motxilla, cinta de carrosser per als gels, ulleres, sabates running, gomes per a les sabates de la bici, rodes a punt, etc, un procés acurat que entre rialles i fotos es fa agradable. 

La prova, que va reunir a més de 500 participants, transcorria en un entorn paisagístic de gran valor: l’Assut d’Antella. Els abrassits havíem de completar els 1200 m nadant Xúquer amunt, sense enfilar-te cap a l’Assut un poc més avall –si Jaume I, qui va manar la seua construcció per a abastir d’aigua a la població de la Ribera alçara el cap… haguera caigut de tos en vore nadar a tanta gent, o tal vegada s’haguera assegut a la Terrassa del Barracó (baret) per fer-se una casselleta, qui sap?!-. Després del segment de natació, compte amb les canyes de riu, i escales amunt per buscar el box i encetar el segment de bicicleta. Un circuit de bici de 32 km que pocs triatlons poden presumir per la seua exigència i ubicació. Primer, vorejant el Riu Xúquer per arribar a la població de Sumacàrcer i començar d’ençà a pujar el Port de Navarrés d’uns 4-5 km fins arribar a les pujades prèvies a la Presa de Tous i enfilar les baixades ràpides i tècniques més tard; que li ho diguen a Javi Alf, que baixava sense tocar l’asfalt com Indurain baixant el Tourmalet on encara està Rominger buscant-lo. Situeu-vos en escena, tots pujant rampes abans de baixar a la Presa de Tous, callaets, només es sent el pedaleig i les respiracions dels triatletes i de sobte, Ricardo, en un avançament que li va fer Javi li va amollar: Claaaarr, com tu eres ciclista!!!
Per últim l’arribada a box per a fer la T2 tenia premi per a mi, sí, sí, premi dels bons…2 minutets al Penalty Box i a vore com passen i arriben a la T2 els demés, la veritat, quina impotència fa estar allí parat. I és que quasi a l’inici del Port de Navarrés un jutge motoritzat ens va sancionar a mi i dos més, segons ell pel tema del No Drafting, que no per xuplar roda (cara amunt que anàvem, però bé) sinò per seguretat i risc d’accident segons ens va dir després al mateix box. Vaja!! El risc era ell, que anava en moto fent bracejades amb llibreta i bolígraf en mà!! El pitjor de tot que et condiciona per complet la prova. En fi, no calia engrescar-se més…dos minutets més al finalitzar la prova i adobat d’experiència per a pròximes proves. Mentrestant les dos llebres de l’Ondara Tri-Esport, Ivan Payà i Sergi Torres ja havien enfilat el segment de córrer, quina mestria que donaren els dos. Per baix de dos hores en aquest Triatló on hi ha molt de nivell és un resultat d’èlit.
Jaume Aparisi també va fer bons parcials, tant al segment de dos rodes com el de córrer. Va anar de menys a més. En el meu cas, tot i que la penalització dels dos minuts es va notar, vaig millorar lleugerament respecte l’any anterior. La nota negativa la va protagonitzar el robatori de la visera i les ulleres de dos membres de l’equip a la zona del box. L’organització ja n’és sabedora i esperem que prenguen mesures per a properes edicions perquè això s’ha d’erradicar, quina cara més dura que té la gent!




En definitiva, bons resultats per a tots i sobretot bona vesprada la que vam gaudir fent allò que ens agrada i compartim. Un any més la festa del Triatló va estar present a Antella i l’Ondara Tri-Esport en va ser partícep. L’any que ve més!! 



ALBUM DE FOTOS