.

.

dimarts, 11 d’abril del 2017

IX TRIATLÓ SPRINT GANDIA
9 D'ABRIL 2017
By Jorge Splu


Quines ganes té el personal…de triatló!!!

Això és bo, bonic i motivador...no em direu que no? Clar que sí! Un club com el nostre va presentar 12 triatletes, d'entre ells dos fèmines, al IX Triatló de Gandia en modalitat Sprint (750m natació, 20km bicicleta i 5 km carrera a peu) el passat diumenge 9 d'abril.







 Un esdeveniment esportiu en la capital de La Safor que va reunir a més 750 triatletes on a més de populars i federats van participar-hi triatletes de les Universitats. 
La comtesa disputava la Lliga de Clubs Caixa Popular i el Universitari.


Un matí assolellat on es respirava un magnífic ambient. Bona organització, propet de casa, circuits coneguts... La resta va estar, com ja va siguent de costum en aquest triatló, el circuit de bicicleta. Un segment que ja de per sí es perillós, ràpid i amb girs i corves arriscades, la qual cosa encara empitjora més la quantitat de triatletes que s'ajunten al mateix temps. Però en fi, forma part d'aquest esport, tot i que l'Organització –i açò és opinió meua- podria reflexionar sobre aquest problema en quantitat de participants, modificació de circuit, etc. Cal dir que per problemes aliens a l'Organització la prova va estar retardada 1h la qual cosa va impedir que el circuit estiguera més descongestionat ja que en principi les eixides estaven programades en 30' mentre que van haver de fer-ho en 15'. Açò va provocar que el segment de bici     estiguera de gom a gom.








En qualsevol cas, es donaren les eixides, i ja sabeu que quan sona el MEEEEEC!! allà va tot... Era el primer triatló de la temporada i sempre va bé tindre bones sensacions per tal d'afrontar la temporada amb motivació, encara que açò només acaba de començar.

 

A la primera eixida, amb casquet de bany blanc, del nostre club, De la Reina, Luis B. i Pau Segarra; a la segona, barret blau, l’èlit, ahí hi estaven E. Aguayo (CDM-ELC Moncada) V. Benages (CD Huracán-Cultbikes) i R. Ejede (TriCanet Berenguer). Tots tres van completar el podi respectivament, i entrant a meta Aguayo en 57 minuts i 24 segons i escassament a 1’28” segons i 1’43” el segon i tercer classificat. A la tercera eixida, casquet de bany verd, els federats del club: Vicent Pastor, Toni Domènech, Ivan Payà, Òscar Fornés, Joanfe Ribes i Jorge Llàcer. Després, ho farien les fèmines del club, Norma i Pilar, que van demostrar una volta més la valentia i l’esforç femení en aquest club. El podi femení el van completar Sofiya Pryyma del Bicletas Pina-TriToledo en 1h 5’ 36” seguida de la triatleta Morgan Branchoux (CT. Huracán-Cultbikes) i Noelia Juan del CEA Bétera.



També cal fer menció especial a la cantera del club. Xiquets i xiquetes que Vicent va portar al Duatló escolar de Gandia el dia abans del triatló


El segment de natació, com una piscina, al Port de Gandia, eixida des de l’aigua i amb molta disputa per aconseguir un bon temps. Toni, després de treure el seu ull de Vegeta (recordeu la radiografia que feia sobre la mesura de les forces del seu contrincant…hehehe) de seguida va vore que “ahí no hi han 750 metres, ahí per lo menos n’ixen 900” Alaaaaaaaa, ja anem ja…hahahaha. A vore qui la diu més gran! Vicent, al Box, donant-nos classes de Triatleta Pro, doblegant la part davantera del caixò, per guanyar 0,12 segons…hahahahaha. I és que Vicent ha carregat molts caixons de navelines i això ho té controlat.

Ja al box, amb un bon segment de natació, ixim Ivan, Jorge, Toni i Joanfe, i ràpidament T1 i rodar. A continuació eixiria Òscar i Vicent. Ara venia el segment de bici. Ens agafem en la primera recta amb el grupet de l’èlit que ja portaven dos voltes al circuit i a rodar. Quina abrasimenta senyor!!! A mi, em falla la cala i comence a descalar-la, però amb manya intente aguantar les dos últimes voltes i va ser ací on, dos locomotores van encendre el carbó: Joanfe i Ivan allà anaven. Portant el grup a una velocitat trepidant. Recorde ja en meta felicitar-los els altres triatletes d’altres clubs per la tasca colossal al segment de bici. Mentrestant, els de la primera eixida ja hi eren al segment de carrera a peu i les fèmines, Norma i Pilar, a punt d’entrar a la T1 per enfilar-se a dues rodes.
 
Així mateix, arribava el moment de baixar de la bici i fer la T2 com una fona. I així ho fèrem, 40 segonets i a volar. Bon ambient pel passeig amb l’alé dels companys del club, amics i familiars que van vindre a recolzar-nos. Sempre va bé escoltar la veu d’algú que et coneix. Un circuit de córrer ràpid també, volaoret, com agraden las corredors sprints.





A la fi, a meta s’airejaven bones sensacions, com un degoteig anàvem atravessant la línia d’arribada cadascú en els seus ritmes, amb els seus contratemps de carrera, amb la seua experiència i les batalles patides a l’aigua així com, a tot estirar, la felicitat que desprenia el somriure en vore la línea de Meta i sabedors que ja hi érem finalitzats.




Una jornada divertida d’esport que va proclamar l’inici de la temporada de triatlons 2017 que s’augura amb molta il·lusió, força i diversió després d’un hivern sense entrenar, al sofà, i sense fer res…hehehehe.

Salut i triatló!